Pokazy, Warsztaty, Prezentacje

 

Willa Win- jest jednym z najbardziej doświadczonych importerów wina. Nasi klienci obdarzyli nas zaufaniem, ponieważ zawsze dobieramy wina w sposób doskonały. Wino to nasza pasja, a chęć dzielenia się nią zaowocowała powstaniem Willi Win. Nasza misja to zapewnienie wysokiego poziomu oferowanych win przy zachowaniu atrakcyjnych cen. Zaspokajamy smak każdego podniebienia, ponieważ nasza bogata oferta obejmuje wina z najróżniejszych zakątków świata.. Naszym zadaniem jest także służenie radą i pomocą w trakcie całego procesu tworzenia karty win, sprawne pozyskiwanie, magazynowanie i sprzedaż zamawianych roczników, dlatego jesteśmy w stanie oferować nasze wina na tak atrakcyjnych warunkach. Prawdziwy miłośnik wina codziennie znajdzie u nas coś ciekawego dla siebie wrza z akademią , ambasadorami win i autorytetami zapraszamy na niecodzinną podóż winnychTrendy Smaków .

 

Polska Gastronomia - Sponsor i dostawca Głównego produktu konkursowego na Trendy Chef 2014 oraz startegiczny patronat branzy mięsnej Gali Dinner Trendy Chef i Trendy Chocolate Chef 2014

 

Kuchnie Świata - Prezentują ??Proste potrawy prosto z Azji?

- Japońskie Teriyaki z łososia>

- Malezyjski makaron smażony Mi Hokkien z kalmarami i tofu.

- Tajską zupę Tom Yum w wersji ramen.

- Chińskie pierożki Dim Sum z bambusowego parownika>

Dariusz Richter - udzieli wszelkich informacji na temat prezentowanych dań, surowców do nich, możliwych wariacji i znaczenia tych potraw dla światowej kultury kulinarnej.

 

Farutex -Live cooking prezentuje :

?Dobry, wyselekcjonowany i świeży produkt?

- Prezentujemy głównie świeże produkty (sałaty, zioła, ryby, mięsa)     oraz

Pomysł dla ciebie na nowe doznania kulinarne chcąc być inspiracją w Twojej Kuchni.

 

Fusion Gusto - jesteśmy firmą zajmującą się dystrybucją świeżych ziół ciętych, kiełków, kwiatów jadalnych, micro ziół, warzyw i owoców egzotycznych. Wychodząc naprzeciw klientom jako jedna z pierwszych firm w Polsce rozpoczęliśmy dystrybucję micro ziół ciętych oraz niespotykanych gatunków kiełków. Nasze produkty kierowane są do branży gastronomicznej, dostarczamy je na terenie całego kraju.


Kruszwica - bedzie sie działo na naszym stoisku:
- Prezentujemy mini tłocznie oleju - będziemy tłoczyć olej z rzepaku, orzechów.
- Przeprowadzimy degustację ? Smakowitej Pajdy?
- NATURA - Powrót do korzeni

Kucharze ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich będą raczyć gości swoimi inspiracjami odnośnie sałat podawanych na 101 sposobów z sosami na bazie oleju kujawskiego, olejów smakowych, zastosowanie najnowszych technik gotowania sous - vide - potrawy z gesi, kaczki, ryb i mięs.  
- prezentacja produktów ZT Kruszwica: takich jak :

- Frytura solfryt

- Olej kujawski trzy ziarna

- Olej Kujawski smakowy

- Smakowita Pajda
-Prezentacja filmów ? ?Od ziarenka do butelki? czyli jak powstaje olej, margaryna i do czego jest używany.

Tak więc będzie się działo zapraszamy!!!
Do zobaczenia na Trendy Chef

 

Z samego serca Belgii na potrzey profesjonalistów

Nazwa Callebaut? zapisuje się czekoladowymi zgłoskami od ponad 100 lat. W oparciu o belgijskie dziedzictwo czekolady, a także dzięki specjalistycznej wiedzy i kompetencjom, Callebaut? wspiera rzemieślników, cukierników, szefów kuchni, piekarzy i producentów lodów z całego świata najlepszej jakości produktami z czekolady we wszelkich możliwych obszarach zastosowań.

Głównymi elementami są jakość, innowacja, partnerstwo i elastyczność. Callebaut? zapewnia klientom wysoką jakość i gwarantuje prostotę pracy ze swoimi produktami. Jest partnerem profesjonalistów w dziedzinieczekolady, dostosowuje produkty do potrzeb klientów poprzez wymianę wiedzy i doświadczeń, badania rynkowe wśród odbiorców końcowych oraz spersonalizowane usługi. Szeroki zakres wyrobów czekoladowych, nadzienia i produktów dekoracyjnych firmy Callebaut? to ulubiony wybór rzemieślników i czekoladników. Dzięki globalnej sieci Callebaut? jest zawsze blisko swoich klientów w ponad dwudziestu krajach na czterech kontynentach. W odpowiedzi na bieżące potrzeby rynku oferta Callebaut? obejmuje zarówno produkty gotowe do użycia, jak i do sprzedaży. Callebaut działa innowacyjnie rozwijając produkty gwarantujące smak, jakość i wygodę, zarówno dziś, jak i w przyszłości.

Odkryj cały świat czekolady Callebaut? dla profesjonalistów na stronie www.callebaut.com/pl.

 

Akademia Natura

Kilka zdań o ddziałaniu Akademii NaturaSwoją ponad 30 letnią akademicką przygodę z botaniką, chciałabym przeżywać nadal. Teraz w innej ,bardziej ?konsumpcyjnej? i ?strawnej? dla ludzi formie. Wykorzystując wiedzę botaniczną ,znając niewyobrażalną wartość tego co rośnie w zasięgu ręki, próbuję w dostępny i możliwie atrakcyjny sposób propagować dzikie rośliny w kuchni i nie tylko?. Na szczęście towarzyszą nam jeszcze setki gat. dzikich roślin , z których większość w całości lub tylko ich części są jadalne. Jeśli wykorzystamy nawet niewielki fragment rośliny: pąki liściowe, młode listki, kwiaty, młode lub dojrzałe owoce, to już jest dobrze! Ze względu na dużą różnorodność i ogromną liczbę roślin jadalnych, będzie to fantastyczny dodatek do naszej codziennej diety, wzbogacając ją w substancje czynne biologicznie . A te są bezcenne dla naszego zdrowia. Nie zastąpią ich żadne syntetyczne substytuty.!!! Tak więc ,każdy spacer po łące, trawniku, miedzy czy lesie -oczywiście pod warunkiem że są to miejsca bezpieczne ekologicznie! -, to po prostu chodzenie po jedzeniu .Fantastycznym jedzeniu! Koniecznie trzeba to poznać, pokochać no i stosować !

Krystyna Stepczyńska-Szymczak

   Mc Gastro- Zdobyte doświadczenie i wiedza umożliwiają rozwiązywać indywidualne problemy naszych Klientów poprzez nowoczesne rozwiązania z zakresu wyposażenia gastronomicznego, które pozwolą zaoszczędzić Państwu czas i pieniądze.

       Oferujemy: wyposażenie kuchni i pomieszczeń pomocniczych; odpowiedni dobór porcelany, szkła i sztućców; nowatorskie doradztwo; wykonywanie ofert i projektów; posiadamy w swojej ofercie sprzęt do utrzymania czystości; dojazd do klienta, przystępne ceny. Zapraszamy Państwa do korzystania z naszych usług serwisowych.

Z wielka radością pragniemy Państwa zaprosić do naszego nowo otwartego salonu sprzedaży. Znajda Państwo tutaj oprócz miłej atmosfery, wiele rozwiązań i produktów przydatnych w Państwa codziennej pracy. Naszym celem jest miła i fachowa obsługa, jednak najważniejsze jest Państwa zadowolenie z proponowanych przez nas pomysłów i rozwiązań. Zapraszamy wszystkich pasjonatów gastronomii. Poznajmy sie na TRENDY.

Firma Cheman zaprezentuje nowe kroje odzieży gastronomicznej na rok 2014. Ponad to będzie możliwość zobaczyć na żywo jak wygląda tworzenie naszych nazwisk i designu na naszych kucharskich i cukierniczych bluzach. Wyhaftujesz na Trendy Chef wszystko na fartuszkach cukierniczych, zapaskach dla dorosłych i dla dzieci Gorąco zapraszamy.

 

Papilart - Wofercie znajdą Państwo szeroką gamę produktów galanterii papierowej charakteryzujących się najwyższą jakością wykonania.  Oferujemy bogaty wybór papilotek, które są wykonane z najlepszego gatunku papieru pergaminowego, tłuszczo odpornego, nadającego się do pieczenia. Posiadamy papilotki białe, kolorowe, keksowe, muffinowe. Na życzenie klienta przygotowujemy papilotki z nadrukiem indywidualnym.
Specjalnie pod torty, ciasta i ciasteczka, papierowe serwetki, sztywne złote krążki, papierowe tacki oraz sztywne złote podkłady, papier sylikonowy przeznaczony do pieczenia.
oraz papierowe formy do pieczenia. Oferujemy różnorodność ich kształtów (kwadratowe, prostokątne, okrągłe) i rozmiarów. Formy te znakomicie nadają się do wypieku i same w sobie są dekoracją ciasta; jego opakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast i wiele innych

?Quba Cafe Serwis? - Doświadczenie kawowe budowane ponad 20 lat. - Już ponad dwie dekady proponujemy Państwu najwyższej jakości usługi w zakresie dostaw kawy oraz urządzeń do jej przygotowania. Swoim doświadczeniem z rynku gastronomicznego dzielimy się na co dzień z naszymi partnerami biznesowymi w całej Polsce. Oferujemy własne produkty pod marką Quba Caffe jak również dystrybuujemy kawy z krajów europejskich na rynku polskim.


Remikon zaprezentuje fonatnny z czekolady czyli atrakcje dla każdego obiektu gastronomicznego i naszych gości.


Łukasz Konik, kuchnia awangarda


Grzegorz Olma zaprezentuje kilka wydawnictw kulinarno-cukierniczych, książki i czasopisma m.in. JP Wybór, Wokół Czekolady. Będzie okazja dotknąć i zakupić wydanie Wykwintnej Kuchni Polskiej, magazynu So Good.

O nas

Kontakt

  • Rafał Godziemski

  • Telefon: +48 502 601 346
  • E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  • Aleksandra Sowa 

  • Telefon: +48 506 704 317
  • E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  • Piotr Chylarecki
  • Telefon: +48 728 493 936
  • E-mail: PTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Go to top