Informacje dla uczestników

Na tej stronie będziemy informowali o aktualnościach lub zmianach, pytań i odpowiedzi dla uczestnków , zmian i zarządzeń dotyczących bezposrednio uczestników.

1) Informujemy że zawarta w regulaminie forma punktacji i oceny została ujednolicona w oparciu o regulamin KPP 2014 dla wszystkich nominowanych konkursów  i zostanie opublikowana w momencie otrzymania od organizatora KPP.

2). Co można a co jest zabronione np. w regulaminie na  kpp taki punkt się znajduje.?


Dopuszcza się zastosowanie następująco przygotowanych produktów:

-Warzywaiowoce?umyte, obrane ,niekrojone;

- Grzyby?umyte ,blanszowane ,niekrojone;

- Ziemniaki/cebula?obrane, niekrojone;

- Ryby?oskrobane, filetowane;

- Owocemorza?oczyszczone(jeśli istnieje potrzeba, bez muszli);

- Ciasto podstawowe?neutralny smak. ( dotyczy francuskiego i kruchego ale nie dotyczy cygaretowego)


Zabrania się stosowania:

-.Sztucznych dekoracji;

-.Przygotowanych wcześniej dekoracji dodatków

-.Gotowych farszów;

-.Uformowanych wcześniej elementów mięsa, warzyw, ciast, ryb

- Przygotowanego wcześniej demi glace, gotowych sosów

3). Czy mięso będzie można dzień wcześniej oczyścić, czy w trakcie czasu regulaminowego?

- Tak ja co roku po odprawie będzie godzina czasu na oczyszczenie i marynowanie mięsa pod okiem jury technicznego.

O nas

Kontakt

  • Rafał Godziemski

  • Telefon: +48 502 601 346
  • E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  • Aleksandra Sowa 

  • Telefon: +48 506 704 317
  • E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  • Piotr Chylarecki
  • Telefon: +48 728 493 936
  • E-mail: PTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Go to top