III Międzynarodowy Konkurs Kulinarny

Trendy Chef 2014

Impreza odbędzie się dnia 25 kwietnia 2014 r. w Hotelu Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy.

Prestiż Konkursu Trendy Chef podkreśla fakt, że został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 otrzymał akredytacje WACS na 2012r.
Uzyskał
również poparcie wśród Stowarzyszeń Kucharskich i Cukierniczych z Polski i zagranicy.

II edycja Konkursu ma nadal kontynuować cel jaki został osiągnięty w poprzednim roku, skupia się on na odkrywaniu, poznaniu i prezentowaniu nowych talentów kulinarnych, a także na promowaniu osobowości kulinarnych.

Pragniemy poprzez wspólną wymianę doświadczeń poznawać tradycję kuchni polskiej i umiejętnie dostosować ją do nowoczesności. Dzięki temu stworzymy bogate źródło informacji, które stanie się doskonałą bazą do tworzenia nowoczesnych aranżacji dań i deserów.

Chcemy żeby nowe trendy zagościły w naszych restauracjach przez następny rok.

Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz aranżacji dań nazywani są często- ?Trendy Chef?

Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań i deserów w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych, dzięki temu tworzymy co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie potrawy także w oparciu o nasze regionalne produkty.

Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z zagranicy. Kucharze, którzy w swoich restauracjach z pasją kreują dania na najwyższym poziomie wartych gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi pomysłami.

Założeniem imprezy jest ukazanie wszystkiego co najlepsze i ekskluzywne. Tak więc najnowszym potrawom tworzonym przez mistrzów kucharskich będzie towarzyszyło wiele dodatkowych atrakcji .

Swoją obecnością zaszczycą nas najlepsi Szefowie Kuchni i Cukiernicy z Polski i zagranicy prezentując swoja pasję w tworzeniu idealnych dań.

Tematem tego rocznego konkursu jest ?Geneza? Chcemy aby nasi partnerzy, sponsorzy i goście pokazali proces powstawania ich produktów. Przedstawili historię firmy i pomysły na kreowanie dań i deserów z użyciem ciekawych produktów.

Pragniemy podczas tego konkursu przejść razem z naszymi partnerami przez drogę od Natury po Nowoczesność.

Wśród wielu propozycji warsztatowych nie zabraknie słodkiej czekoladowej szkoły i warsztatów cukierniczych prezentowanych przez firmę Callebaut i Cukiernię Sowa.

Swoje propozycje i kulinarne rozwiązania przedstawią znane firmy gastronomiczne, hurtownie produktów spożywczych. Przedstawimy znane winiarnie i nowe kolekcje zastawy stołowej i ogródków letnich. Poznamy regionalnych producentów wraz z Akademią Natury. I wiele innych atrakcji a których będziemy na bieżąco informować na naszej stronie www.terndychef.pl

O nas

Kontakt

  • Rafał Godziemski

  • Telefon: +48 502 601 346
  • E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  • Aleksandra Sowa 

  • Telefon: +48 506 704 317
  • E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  • Piotr Chylarecki
  • Telefon: +48 728 493 936
  • E-mail: PTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Go to top